Lettergrootte : A | A | A

In Sint-Gillis komen wonen?

U komt in Sint-Gillis wonen? We heten u hartelijk welkom!

U heeft zich net in Sint-Gillis gevestigd? Dan kunnen onderstaande links en informatie van pas komen. Hebt u nog vragen, stuur dan gerust een mail naar contact.1060@stgillis.irisnet.be.

We hopen dat uw verblijf in Sint-Gillis u zal bevallen. De gemeente stelt haar inwoners heel wat diensten en infrastructuur ter beschikking. Meer informatie vindt u onder de rubriek «Administratieve diensten».

Uw verhuis

U kunt voor uw woning parkeerplaatsen reserveren.

Reserveren van parkeerplaatsen (verhuis, leveringen, werken, …) kan op het Stadhuis, van maandag tot vrijdag van 8 tot 12u, uiterlijk 7 werkdagen voor de aangevraagde datum.

De kostprijs voor het reserveren van een parkeerplaats is afhankelijk van het doel van de reservering:

  • 55 EUR voor het reserveren voor een dag in het kader van een verhuis of levering
  • 120 EUR in alle andere gevallen (containers, werken, ...)


Uw inschrijving

Begeef u binnen de acht werkdagen na uw aankomst naar het Bureau van de bevolking, vreemdelingen of Europese onderdanen. Bureaus zijn open van maandag tot vrijdag van 8 tot 12u en op dinsdag van 15 tot 18u.

Belgische onderdanen of buitenlanders die in het bevolkingsregister zijn ingeschreven hoeven enkel hun identiteitskaart bij te hebben.

Voor Belgische en Europese onderdanen met een elektronische identiteitskaart is online verklaring van residentieverandering via het platform www.irisbox.irisnet.be voortaan mogelijk. Zolang de voorraad strekt kunnen elektronische identiteitskaartlezers gratis in de Wijkantennes worden afgehaald.  

Onderdanen uit een EU-lidstaat die nog nooit in België zijn ingeschreven, moeten voor hun inschrijving telefonisch contact opnemen (02/536.02.38), of online via het contactformulier.

Niet-EU-onderdanen die in het vreemdelingeregister zijn ingeschreven dienen zich in het Bureau voor het onthaal van vreemdelingen aan te bieden.

 

Uw parkeerkaart

In de hele gemeente is een parkeerplan van kracht. De modaliteiten voor de uitreiking van uw bewonerskaart vindt u in de reglement.

Bestellen en vernieuwen van uw parkeerkaart kan online via de website www.irisbox.irisnet.be (u heeft daarvoor een elektronische identiteitskaartlezer nodig). 

Crèches

Raadpleeg de dienst Crèches en Jonge Kind. De inschrijvingen gebeuren gecentraliseerd.

 

Netheid in uw wijk

Net Brussel komt uw huishoudelijk afval ophalen. De ophaaluren vindt u op www.bruxelles-proprete.be.

De gemeente biedt ook tal van andere diensten aan zoals het gratis ophalen van grof huisvuil en het gratis verwijderen van graffiti.

 

Politie

De noodnummers zijn de 112 en 101.

Link naar uw commissariaat www.polbrumidi.be