Lettergrootte : A | A | A

Webatelier

Atelier du Web

Fortstraat 37
Tel/Fax: 02/537.02.68
E-mail: vguisen@stgilles.irisnet.be
Internesite: www.atelierduweb.be
Verantwoordelijke
Véronique GUISEN
Op de kaart situeren

Alle inlichtingen betreffende uurrooster en tarieven op www.atelierduweb.be


Op de kaart situeren

Het ‘Atelier du Web’ is de publieke multimediaruimte van de gemeente. U kunt er alleen of in groep terecht om er de nieuwste IT-technologieën te ontdekken, op internet te surfen, een initiatie of basisopleiding te volgen, projecten te ontwikkelen of aan een multimedia atelier deelnemen.

De ateliers

  • Freeweb - "Internet door u en voor allen"
    Freeweb, of 16 computers die het publiek kan gebruiken om te surfen: opzoekingswerk, schooltaken, curriculum vitae, e-administratie...
  • Laboweb - "Van beginner tot expert"
    Twee zalen met in de ene 12 Pc’s en in de andere 8 Mac’s, waar groepen, verenigingen of bedrijven gebruik kunnen van maken voor hun activiteiten of om er in samenwerking met het ‘Atelier du Web’ multimediaprojecten te ontwikkelen. Laboweb organiseert ook initiatiecursussen (toetsenbord, bestandsbeheer, internet, e-mail, …) of andere opleidingen (creatieve ateliers, gebruik van PAO-software, grafische ontwikkeling, videomontage,...).
  • Extraweb - "IT-gerelateerde evenementen"
    Een multimediale ruimte voor tentoonstellingen en evenementen waar ook infosessies over ITC, debatten, ontmoetingen tussen partners, seminaries, … plaatsvinden.


Participatie-oproep - De senioren aan het stuur!

De website www.mille60plus.be werd in 2013 in hartje Sint-Gillis geboren. Hij wordt door 16 senioren tussen 60 en 99 jaar van inhoud voorzien. Onze site heeft als doel om een schat aan informatie te zijn, ontdekkingen, goed humeur, humor en gezond verstand te delen, en hopelijk ook het beetje wijsheid dat in de loop der jaren is gegroeid. Als u ook aan de slag wilt in dit grote avontuur; getuigen, ervaring delen of jezelf uitdrukken op deze site, neem contact met ons op!